Politic

UPDATE. Cetățenii, chemați de președintele Maia Sandu la Adunarea Națională „Moldova Europeană” au început să se adune în Chișinău

Adunarea Națională „Moldova Europeană”

Șefa statului, Maia Sandu, a invitat toți cetățenii Republicii Moldova la Adunarea Națională „Moldova Europeană", care va avea loc astăzi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău. Vor fi mai multe discursuri ale liderilor politici. Și-a confirmat prezenţa şi preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care va susţine un discurs de aici, din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

TVR MOLDOVA relatează LIVE întregul eveniment:

UPDATE. Nicolae Boico, despre măsurile de securitate din centrul Chișinăului

UPDATE. Carina Muller a vorbit cu oamenii adunați în Piața Marii Adunări Naționale

UPDATE. Nadia Mihuță, din fața clădirii Academiei de Științe a Moldovei

UPDATE. Svetlana Gore din Piața Marii Adunări Naționale, ne transmite atmosfera dinaintea Adunării Naționale.

UPDATE. Daniela Danilov, transmite de pe strada Calea Ieșilor.

UPDATE. La intrare în Chișinău au fost surpinse mai multe mașini ce se îndreaptă spre PMAN cu drapelul Republicii Moldovei și Uniunii Europene.


UPDATE. Președinta Parlamentului European a ajuns la Chișinău. Roberta Metsola va ieși cu o adresare către cetățenii Republicii Moldova adunați Piaţa Marii Adunări Naţionale.

UPDATE. Cetățenii, chemați de președinta Sandu la Adunarea Națională „Moldova Europeană” au început să se adune în Chișinău. Mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova au venit la Adunarea Națională „Moldova Europeană" cu drapelul Republicii Moldova și Uniunii Europene în mână și pancarte.

În cadrul adunării Moldova Europeană va fi adoptată o rezoluție care să confirme sprijinul cetățenilor pentru parcursul european al Republicii Moldova și va transmite un mesaj ferm comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene.



Adunarea Moldova Europeană

Evenimentul este organizat în preajma Summit-ului comunității politice europene care va avea loc pe 1 iunie  în Republica Moldova.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter