Social

IGP a lansat Programul de mentorat pentru femei: 18 polițiste instruite

post-img
IGP a lansat Programul de mentorat pentru femei: 18 polițiste instruite

Inspectoratul General al Poliției a lansat în premieră Programul de mentorat pentru femei, care are drept scop pregătirea și inspirarea polițistelor pentru a deveni lideri de succes în diverse domenii de activitate ale Poliției.

ZFR

Primele beneficiare ale Programului au fost 18 polițiste din diferite subdiviziuni teritoriale și specializate ale Poliției, printre care și cele 6 polițiste numite în funcții de conducere la 12 aprilie curent, se menționează într-un comunicat al Poliției R. Moldova. 

La deschiderea atelierului a fost prezent și șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.

,,Apreciez sprijinul constant al partenerilor suedezi de a oferi șansa colegelor mele, polițiste, de a se dezvolta profesional și de a însuși cele mai bune abilități manageriale. Poliția Națională are nevoie de lideri profesioniști, perseverenți și bine pregătiți, iar lansarea Programului de mentorat pentru femei în cadrul Inspectoratului General al Poliției este o bună oportunitate pentru asigurarea acestei condiții” a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Polițistele au beneficiat de instruiri interactive cu diverse tematici: management și leadership, comunicarea eficientă, managementul schimbării și al conflictului, precum și alte subiecte de interes major.

Instruirile au fost realizate cu suportul experților naționali și suedezi.

ZFR

IGP menționează că, Programul de mentorat pentru femei este parte a proiectului comun dintre Poliția Națională și Autoritatea Suedeză de Poliție cu genericul „Asigurarea autosuficienței și însușirii competențelor de poliție comunitară și a competențelor tactice de bază, pe lângă consolidarea capacității Inspectoratului General al Poliției al Republicii Moldova de a oferi șanse egale indiferent de sex”.

 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter