Sport

25 de sportivi din Republica Moldova, calificați la Jocurile Olimpice de la Paris

25 de sportivi din Republica Moldova, calificați la Jocurile Olimpice de la Paris

După Zalina Marghieva, alți patru atleți din Republica Moldova au obținut biletul de participare la Olimpiada de la Paris. Acum, Echipa Olimpică este compusă din 25 de membri și, cel mai probabil, aceasta va fi componența finală pentru marele eveniment sportiv.

Dimitriana Bezede, la aruncarea greutății, Alexandra Emilianov, la aruncarea discului, Serghei Marghiev, la aruncarea ciocanului și Andrian Mardare, la aruncarea suliței, au primit dreptul de a concura la Paris. Cei patru atleți au obținut biletul de participare la Olimpiadă datorită locurilor ocupate în clasamentele mondiale. În ultimele luni, sportivii au obtinut medalii importante și, astfel, și-au îmbunătățit poziția în ierarhia generală.

În prezent, Echipa Olimpică a Republicii Moldova este formată din 25 de sportivi, printre care cei mai mulți sunt de la lupte, șase la număr. Primii vor intra în concurs sunt Alexandra Mîrca și Dan Olaru, în competiția de tir cu arcul, pe 25 iulie. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice este programată o zi mai târziu și se va desfășura la Paris. 

Olimpiada din Franța va fi difuzată, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter