Social

Biletele pentru tratament sanatorial, mai accesibile

Biletele pentru tratament sanatorial, mai accesibile

Veteranii de război, victimele catastrofei de la Cernobîl, dar şi alte categorii de cetăţeni, nu vor mai pierde timp pentru a se putea înscrie în lista beneficarilor de tratament sanatorial. Ei vor putea depune cererea electornic, prin intermediul portalului servicii.gov.md sau pe pagina Casei Naţionale de Asigurări Sociale. sanatorial. De astfel de bilete vor beneficia peste 44 de mii de oameni.

ZFR

Potrivit ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Alexei Buzu, documentul aprobat de Guvern va reduce birocraţia, iar cetăţenii vor avea acces mai simplu la bilete în sanatoriile Republicii Moldova.

ALEXEI BUZU ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: Simplificăm şi digitalizăm modul prin care oferim bilete sanatoriale pentru trei categorii de cetăţeni, este vorba despre veterani ai războiului, veterani ai muncii şi participanţii la catastrofa de la Cernobîl. Deci vrbim de aproape 44 de mii de potenţiali beneficiari. Aceştia până în prezent trebuiau să colecteze documente, spre exemplu certificatul de dizabilitate Şi trebuiau să vină să stea în rând la Casa Naţională de Asigurări Sociale.

Documentul va intra în vigoare după jumătate de an de la publicarea în Monitorul Oficial.

ALEXEI BUZU ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: Ceea ce am făcut noi astăzi am introdus posibilitatea ca aceste persoane sau un membru al familie să depună acest dosar. Asta însemană că nu trebuie să se deplaseze la sediul CNAS. Doi am eliminat necesitatea de a depune patru tipuri de documente, iar asta însemană că CNAS colectează datele de la alte instituţii publice cum ar fi ASP.

În anul 2023, peste şase mii de persoane au beneficiat de bilete pentru tratament sanatorial, în valoare totală de peste 68 de milioane de lei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter