Recomandări

„Obiectiv Comun”: Cultivarea strugurilor de masă

post-img
emisiune

Republica Moldova este unul dintre principalii exportatori de struguri de masă din Europa, dar procesul a devenit mai dificil din cauza crizei economice și a războiului din Ucraina. Totodată, seceta este un factor care influenţează asupra cantității produselor de struguri. Un alt indicator negativ ar fi tendința de descreștere în ceea ce priveşte înființarea plantelor viticole, atât a soiurilor tehnice, cât și de masă. Cultivarea strugurilor de masă, analiza pieței și perspectivele de dezvoltare a acestui domeniu sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

floare carpet

Invitații ediţiei sunt: ANDRIAN DIGOLEAN - secretar de stat Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare; VEACESLAV IONIŢĂ - expert pe probleme economice; VALERIU CEBOTARI  - producători de struguri, membru al Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri din Moldova. 


Realizator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub.  


Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter