Extern

Alertă de călătorie în regiunea Orientului Mijlociu. Recomandările Ministerului de Externe al Republicii Moldova

post-img
Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii Republicii Moldova care se află în Republica Libaneză și Statul Israel să manifeste vigilență în contextul deteriorării situației de securitate în regiunea Orientului Mijlociu.

ZFR

 În condiții de securitate extrem de volatile și cu risc sporit de escaladare, MAE reamintește cetățenilor despre existența avertismentelor de călătorie de nivel EVITAȚI ORICE CĂLĂTORIE:  pentru Republica Libaneză, avertismentul este disponibil la Alerte de călătorie (https://mfa.gov.md/ro/alerte-calatorie%20) | Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova  pentru Statul Israel și regiunea Orientului Mijlociu, avertismentul este disponibil la Alerte de călătorie (https://mfa.gov.md/ro/alerte-calatorie%20https://mfa.gov.md/ro/alerte-calatorie%20) | Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

 MAE recomandă cetățenilor:

- Să urmărească instrucțiunile autorităților militare și civile;

- Să limiteze călătoriile în nord și sud;

- Fără mari necesități, să nu părăsească domiciliul;

ZFR

- În caz de tiruri, să se refugieze în adăposturi speciale. 

 În caz de necesitate, puteți apela:  Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel: +972 52-7789772 (24/7)  istrael@mfa.gov.md  israel.mfa.gov.md.

 Sau linia de urgență a MAE:  0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova  +373 22 23 20 02.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter