Social

Mai multe încălcări ale legislației de mediu, descoperite de inspectorii din Găgăuzia

post-img
gunoiște neautorizată

Inspectorii de mediu au efectuat în ultima perioadă mai multe razii pe teritoriul UTA Găgăuzia, cu privire la depistarea și contracararea prevederilor legislațiilor de mediu, care s-au lăsat cu întocmirea mai multor procese-verbale.

ZFR

Astfel, au fost depistate cazuri de aruncare a deșeurilor menajere în locuri neautorizate. Pe aceste cazuri au fost întocmite 5 procese-verbale conform art.154 al.1 al Codului Contravențional al Republicii Moldova .

Un alt caz: pentru faptul că nu s-au luat măsuri de lichidare a gunoiștilor neautorizate, a fost sancționată o persoană cu funcții de răspundere conform art.154 alin.11, Cod Contravențional.

Pentru folosirea apei fără autorizație de folosință specială au fost întocmite  2 procese-verbale conform art.110 alin.2  și un proces-verbal conform art.113 alin.4 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

utilizare ilegală a apei


Au mai fost întocmite 2 procese-verbale  conform art.122 alin.1 al Codului Contravențional al Republicii Moldova, pentru tăierea ilegala a arborilor.

ZFR
tăiere ilegală a arborilor


Inspectorii de mediu cheamă cetățenii Republicii Moldova la respectarea prevederilor legislației de mediu, subliniind că orice încălcare  se pedepsește conform legilor în vigoare. 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter