Extern

Ucrainenii au atacat cu drone în interiorul Rusiei peste noapte. Mai multe instalații energetice din Smolensk sunt în flăcări

post-img
Explozie

Ucraina a lansat un atac de amploare în interiorul teritoriului Rusiei, folosind drone de atac și provocând un incendiu grav la instalațiile energetice și de combustibil din regiunea Smolensk, relatează Reuters.

„Regiunea noastră este din nou atacată de drone ucrainene. Ca urmare a atacului inamic asupra instalaţiilor civile de combustibil şi energie, au izbucnit incendii în districtele Smolensk şi Yartsevo”, a declarat Vasili Anohin, guvernatorul regiunii, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, scrie Digi24.

Încă nu există informații cu privire la ce instalații au luat foc. Separat, Igor Artamonov, guvernatorul regiunii Lipețk din sud-vestul Rusiei, a declarat că o dronă de acolo a căzut pe o zonă industriale. El a precizat pe Telegram că nu au existat răniţi, dar locuitorii din apropiere au fost evacuaţi ca măsură de precauţie.

Nu a existat niciun comentariu din partea Ucrainei. Guvernul de la Kiev comentează rareori atacurile din interiorul Rusiei, dar oficialii ucraineni au declarat că distrugerea infrastructurii energetice, militare şi de transport critice a Rusiei subminează eforturile generale de război ale regimului de la Kremlin.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter