Economic

Joe Biden, după decizia de a se retrage din cursa prezidențială: ”Am făcut ce era corect”. Kamala Harris: ”Nu pleci nicăieri, Joe!”

post-img
Joe Biden Kamala Harris

„Am făcut ce era corect de făcut!”. Într-o intervenție publică, pe cale audio, Joe Biden a venit astfel cu o primă explicație pentru decizia de a se retrage din cursa pentru un al doilea mandat prezidențial. „Trump este un pericol pentru națiune”, a avertizat el. Declarația a fost una surpriză, la un miting electoral, în cadrul primei demonstrații de forță pentru Kamala Harris.

ZFR

Ea și-a început practic acasă la Joe Biden, în statul Delaware, campania pentru cel mai înalt obiectiv posibil: obținerea nominalizării democrate și câștigarea Casei Albe, scrie TVR Info.

Potrivit unor surse citate marți dimineață de agențiile de știri, Harris și-a asigurat deja numărul de delegați necesar pentru a obține nominalizarea la Convenția Democrată de luna viitoare.

Joe Biden, preşedintele SUA: Voi fi pe drum, nu plec nicăieri. COVID-ul m-a ținut departe pentru scurt timp, dar vreau ca oamenii să țină minte asta: ce am făcut a fost incredibil și vom mai face și mai multe. Și vreau să îi spun Kamalei, dacă mă poate auzi, știu că va vorbi în scurt timp, și vreau să îi spun echipei: Îmbrățișați-o, este cea mai bună! Am vrut să sun astăzi. Mulțumesc tuturor, tuturor, pentru acest efort. Știu că știrea de ieri a fost surprinzătoare. Și că vă este greu să auziți asta, dar era lucrul corect de făcut. Numele s-a schimbat în fruntea listei, dar misiunea nu s-a schimbat. Știți, încă trebuie să salvăm această democrație. Trump încă este un pericol pentru comunitate. Este un pericol pentru națiune.

Kamala Harris, vicepreşedinte SUA, candidat în cursa electorală: Este atât de bine să auzim vocea președintelui. Joe, știu că încă ești pe fir, iar noi am vorbit în fiecare zi, probabil ați auzit de la Doug (soțul n.r.), îi iubim pe Joe și Jill. Îi iubim cu adevărat. Sunt ca membrii de familie pentru noi. Și noi îi iubim!  (o voce din auditoriu) Și toți cei de aici îi iubesc. Este reciproc! (răspunsul lui Biden) Știam că încă ești acolo! Nu pleci nicăieri, Joe! Joe Biden: Sunt cu ochii pe tine, copile, sunt cu ochii pe tine, copile! Te iubesc! Și eu te iubesc! (răspunsul Kamalei Harris)

author-img_1

Cristian Sava

Reporter