Extern

Putin o numește pe fiica vărului său în funcția de adjunct al ministrului Apărării

post-img
Anna Țivileva

Vladimir Putin a numit-o pe fiica vărului său în funcția de adjunct al ministrului Apărării, relatează The Times.

Anna Țivileva a fost anunțată luni, prin decret prezidențial, ca fiind unul dintre înlocuitorii celor patru viceminiștri ai Apărării care au fost concediați, potrivit TVR Info.

Țivileva, în vârstă de 52 de ani, este fiica vărului defunct al lui Putin, Evgheni Putin. Ea este căsătorită cu Serghei Țivilev, ministrul rus al Energiei. Se pare că va fi responsabilă de supravegherea sprijinului social și al locuințelor în cadrul Ministerului Apărării.

„Acest domeniu de activitate este bine cunoscut de Anna Evghenievna [Țivileva] din experiența creării și gestionării activităților Fundației Apărătorii Patriei”, se arată într-o declarație a ministerului.

Fundația a fost înființată de Putin pentru a-i sprijini pe soldații ruși activi în invazia din Ucraina. Potrivit publicației ruse de investigații The Insider, aceasta a strâns aproximativ 10 miliarde de ruble pentru „scopuri militare”.

Țivileva conduce, de asemenea, Kolmar, una dintre cele mai importante întreprinderi miniere de cărbune din Rusia, care a fost sancționată de Marea Britanie.

De asemenea, în posturile de adjuncți ai ministrului apărării au fost numiți Leonid Gornin, fost ministru adjunct principal de finanțe, și Pavel Fradkov, fiul lui Mihail Fradkov, fost prim-ministru care a condus și serviciul de informații externe al Rusiei în perioada 2007-2016. Fradkov va fi responsabil de „gestionarea proprietății, a resurselor funciare” și de construirea de facilități, în timp ce Gornin va fi responsabil de „întreaga gamă de probleme de sprijin financiar”, potrivit Ministerului Apărării.

Anunțul de luni este cel mai recent dintr-o serie de remanieri în cadrul Ministerului Apărării.

Vladimir Putin l-a demis în luna mai de la șefia Ministerului Apărării pe Serghei Șoigu, una dintre cele mai influente figuri din anturajul liderului de la Kremlin, și l-a înlocuit cu Andrei Belousov. Șoigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei.

În același timp, Putin a declanșat și-o operațiune-spectacol de eliminare a corupției din minister. Luna trecută, un oficial de rang înalt din domeniul apărării a fost arestat sub acuzația de luare de mită, iar în aprilie, unul dintre greii Apărării, Timur Ivanov, a fost și el arestat din motive similare.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter