Extern

SUA adaugă 123 de entităţi pe lista neagră comercială, inclusiv 63 din Rusia și 42 din China

post-img
SUA adaugă 123 de entităţi pe lista neagră comercială, inclusiv 63 din Rusia și 42 din China

Statele Unite au adăugat 123 de entităţi pe lista lor de control al exporturilor, cunoscută sub numele „Lista de entități” (Entity List), între care 63 din Rusia și 42 din China, potrivit unei notificări publicat vineri în Registrul Federal al SUA, informează Hotnews cu referire la Reuters.

ZFR

„Entity List” este o listă întocmită de guvernul SUA ce cuprinde persoane, companii și organizații străine considerate a reprezenta o problemă de securitate națională și care fac obiectul unor restricții la export și al unor exigențe în materie de acordare a licențelor pentru anumite tehnologii și bunuri.

Înscrierea acestor entități pe lista neagră obligă furnizorii americani să obțină o autorizaţie guvernamentală – destul de greu de obținut – înainte de a-și expedia produsele către companiile vizate.

Acest instrument este folosit frecvent de către Washington pentru a lovi în furnizorii care ajută la efortul de război al Rusiei în Ucraina și firmele chineze de tehnologie care sprijină armata Beijingului.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter