Justiție

Ministrul Adrian Efros a prezentat-o echipei pe Mariana Lucrețeanu, noul Secretar de stat

post-img
Ministrul Adrian Efros a prezentat-o echipei pe Mariana Lucrețeanu, noul Secretar de stat

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a prezentat efectivului MAI noul Secretar de stat, Mariana Lucrețeanu.

ZFR

În cadrul Ministerului, Secretara de stat se va ocupa de domeniul politicilor migraționale și de managementul frontierei, având o vastă experiență profesională în domeniul politicilor sociale, migrației forței de muncă, combaterii traficului de ființe umane, precum și o experiență internațională solidă în managementul de proiecte.

Totodată, Mariana Lucrețeanu a dat asigurări că una dintre prioritățile mandatului său este siguranța cetățeanului. Ea a subliniat că va depune eforturi pentru a transpune în Republica Moldova experiența acumulată în Republica Federală Germania în domeniul migrației, menționând că exemplele statelor europene sunt de mare valoare pentru țara noastră. "Cred că implementarea bunelor practici din statele europene va contribui semnificativ la dezvoltarea și consolidarea sistemului nostru de gestionare a migrației," a declarat doamna Lucrețeanu.

De menționat că Mariana Lucrețeanu a cooperat activ cu MAI din 2023, în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Ea a contribuit la soluționarea problemelor legate de migrație și refugiați, conducând ședințe de discuții și grupuri de lucru pentru actualizarea legislației și îmbunătățirea sistemului de gestionare a migranților.

Ministrul Adrian Efros a subliniat importanța colaborării echipei cu noul Secretar de stat: „Mizez pe sprijinul întregii echipe în conlucrarea proactivă cu Mariana Lucrețeanu. Experiența și dedicarea dumneaei vor aduce un aport semnificativ în consolidarea politicilor noastre migraționale și în asigurarea unei gestionări eficiente a frontierelor. Împreună, vom continua să ne asigurăm că Republica Moldova rămâne un stat sigur pentru toți.”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter