Cultură

Sorin Stanciu, ales președinte al breslei ziariștilor - Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

post-img
Sorin Stanciu, ales președinte al breslei ziariștilor - Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Sâmbătă, 20 iulie 2024, s-a desfășurat, la București, Adunarea Generală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), în cadrul căreia s-a făcut bilanțul activităților din mandatul 2020-2024 și s-au desfășurat alegerile președintelui și ale organismelor de lucru.

ZFR

A fost aprobată, în unanimitate, sinteza activităților organizației și toate materialele prezentate de comisiile de specialitate, inclusiv bilanțul financiar-contabil.

Punctul central al adunării l-au reprezentat alegerile pentru funcţia de preşedinte, pentru care au candidat cinci ziariști: Petre Cichirdan, Dumitru Manea (pseudonim Miron Manega), Petru Frăsilă, Petre Răcănel și Sorin Stanciu. După retragerea din cursă a lui Miron Manega, „bătălia” s-a dat între Sorin Stanciu și Petru Frăsilă, ceilalți doi candidați obținând câte un singur vot.

„În funcția de președinte al UZPR a fost ales, cu 178 de voturi, Sorin Stanciu, cel care a asigurat interimatul după decesul lui Doru Dinu Glăvan. Noului și „vechiului” președinte ales al UZPR îi dorim sănătate și putere de lucru, pentru a putea împlini proiectele Uniunii și pentru a evidenția rolul de creație și de utilitate publică al breslei ziariștilor profesioniști din România,” se arată într-un comunicat emis de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter