Sport

Alexandra Mîrca și Dan Olaru vor fi portdrapelul delegației R. Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Alexandra Mîrca și Dan Olaru vor fi portdrapelul delegației R. Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

La fel ca în 2021, Alexandra Mîrca și Dan Olaru vor fi portdrapelul delegației Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. În această dimineață, cei doi arcași au primit tricolorul din mâinile președintelui Maia Sandu, care le-a urat succes tuturor sportivilor la Olimpiadă.

ZFR

DAN OLARU, arcaș: „Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care ați acordat-o. Vom merge cu capul sus spre Paris pentru a scrie o nouă istorie în sportul moldovenesc."

Drapelul de stat a fost înmânat arcașilor de Maia Sandu, la sediul Președinției. Au fost prezenți la eveniment și alți sportivi calificați la Olimpiadă, antrenori, dar și reprezentanți ai Comitetului Olimpic de la Chișinău.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: „Vă îndemn pe cei 26 de sportivi, care vor reprezenta tricolorul în această vară la Paris, să vă călăuziți de spiritul olimpic și de valorile care asigură succesul în sport."

Pentru Alexandra Mîrca și Dan Olaru este o misiune importantă de a purta cu tricolorul la festivitatea programată în mai puțin de două săptămâni.

ALEXANDRA MÎRCA, arcașă: „Este o responsabilitate enormă și desigur că este plăcut. Țin minte că drapelul este foarte greu. Promit că îl vom ridica cât mai sus."

ZFR

DAN OLARU, arcaș: „Este o responsabilitate mare și mândrie, pentru că vom reprezenta țara. Vom duce drapelul la Jocurile Olimpice, de aceea vom face asta cu capul sus și la cel mai înalt nivel."

Cei doi arcași au condus delegația țării și la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizată cu trei ani în urmă.

Festivitatea de la Paris va avea loc pe 26 iulie, pe râul Sena, ceea ce reprezintă o premieră. De menționat că arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru vor intra în lupta pentru medalia olimpică cu o zi mai devreme, având atunci programată etapa calificărilor în probele individuale.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter