Economic

Agenţii economici care vor să-şi extindă afacerile vor beneficia de un ajutor din partea statului. Ce antreprenori sunt eligibili

Agent economic

Agenţii economici din Republica Moldova care vor să-şi extindă afacerile vor beneficia de un ajutor din partea statului, cu o finanţare de până la 70 la sută din valoarea proiectului. Sunt eligibili antreprenorii care activează în domeniu cel puţin 12 luni.

ZFR

Scopul proiectului initiat de Guvern este de a stimula economia şi de a încuraja şi alți oameni cu inițiativă să intre în afaceri.

DUMITRU ALAIBA ministrul Dezvoltăriii Economice şi Digitalizării: „O să oferim finanţare şi instruiri întreprindrilor micro care au veniturile anulae de până la cinci milioane de lei şi până la nouă angajaţi. Ne referim în special la antreprenorii care sunt la început de cale  Vom finanţa cel puţin 100 de întreprinderi prin intermediul ODA”.

Antreprenorii vor beneficia de ajutor financiar de până la 500 de miii de lei dar trebuie să vină și eu cu propria contribuţie.

VADIM CODREANU director, ODA: „Guvernul va acorda un suport financiar nerambursabil de până la 70 la sută  din valoarea investiţiilor, iar antreprenorii vor trebui să contribuie cu cel puţin 30  la sută pentru a putea beneficia de acest suport”.

Din banii oferiţi de guvern, antreprenorii pot cumpăra utilaje, echipamente sau materiale de construcții.

Programul a fost creat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Bugetul estimat este de 20 de milioane de lei anual.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter