Actualitate

VIDEO. S-a redeschis Transfăgărășanul. Șoferii sunt sfătuiți să fie precauți la căderile de stânci și cu urșii de pe marginea drumului

post-img
imagine simbol
Sursa foto: @ Mihai Andritoiu

Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa, a fost redeschis astăzi. Șoseaua de altitudine, care face legătura între județele Sibiu și Argeș, e acum practicabilă, după ce zăpada a fost îndepărtată. Autoritățile atrag atenția șoferilor să fie precauți. Atât la căderile de stânci, cât și la urșii de pe marginea drumului, relatează tvrinfo.ro.

ZFR

Circulația pe Transfăgărășan a fost redeschisă după ce, timp de mai bine de 7 luni, drumul a fost blocat din cauza zăpezii și ghețușului.

Pe marginea drumului, stratul de zăpadă atinge aproape un metru pe unele porțiuni.

Turiștii care au ajuns pe Transfăgărășan chiar în ziua în care s-a redeschis circulația au fost încântați de priveliște. Și de trecerea treptată de la vară, așa cum era la poalele Făgărașilor, la iarna pe care au găsit-o la mare altitudine, la Bâlea Lac.

Printre primii turiști care au urcat serpentinele spectaculoase au fost și câțiva turiști străini. Au aflat despre Drumul din Nori, așa cum e numită șoseaua, din emisiuniile auto, dar și din social media.

La peste 2000 de metri altiudine, temperatura e mai mică față de cea din orașe, cu până la 15 grade.

ZFR

Momentan, pe Drumul Național 7C, se mai execută lucrări de consolidare a versanților și e posibil ca traficul să se desfășoare pe o bandă de mers, în anumite momente ale zilei.

Iar turiștii trebuie să fie atenți și la sălbăticiuni. Pentru că urșii rămân în peisaj, chiar dacă a venit vara.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter