Social

Festivalul Filmului European a revenit la Chişinău

Festivalul Filmului European a revenit la Chişinău

Festivalul Filmului European a revenit la Chişinău. Cinefilii au vizionat prima din cele şapte pelicule ce vor fi prezentate. Sunt filme premiate recent la cele mai prestigioase festivaluri de pe continent. Evenimentul a fost lansat de Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu", la Cinematograful "Odeon" din Chişinău.

ZFR

Festivalul din acest an a început cu o gală, unde a fost prezentat şi un clip de lansare.


În deschiderea ediţiei, spectatorii au urmărit coproducţia spaniolă-belgiană-portugheză, "Cornul de secară", o dramă care a primit titlul de cel mai bun film la prestigiosul Festival de la San Sebastian.



Producţia a fost urmărită de cinefili de toate vârstele, oameni de cultură şi oficiali.


SERGIU NISTOR consilier prezidenţial, România: „Acest festival este cu mai mult decât un prilej de a vedea nişte filme, de a citi valorile Uniunii Europene. Este şi un foarte bun prilej de a vedea viitorul nostru comun în spaţiul de prosperitate şi pace, care este Uniunea Europeană.”


Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România şi a mai multor parteneri.


LIVIU SEBASTIAN JICMAN preşedinte, Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu": „Festivalul Filmului European este o ocazie de a vedea filme care cu greu se văd cu alte ocazii. De asemenea am inclus în program şi o co-producţie din Republica Moldova. Cred că sunt filme foarte bune, foarte interesante, care vorbesc despre probleme comune ale oamenilor, indiferent de ţară.”

ZFR


Cinefilii sunt aşteptaţi la Cinematograful Odeon, până pe 8 iunie. Intrarea este liberă.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter