Actualitate

Condamnatul fugar, Veaceslav Platon, huiduit la o secție de votare din Londra. A intervenit poliția

post-img
foto

Condamnatul fugar Veaceslav Platon a fost huiduit la o secție de votare din Londra, unde se află în prezent. Moldovenii, care își așteptau rândul să voteze, i-au lansat mai multe acuzații și l-au declarat mincinos. Pentru că se discuta pe tonuri ridicate, la fața locului a intervenit poliția londoneză, transmite IPN.

Veaceslav Platon a strigat și el, încercând să se justifice și declarând că nu este vinovat de nimic, iar dacă cineva are dovezi, să le prezinte. Spiritele s-au calmat doar după intervenția poliției, care l-ar fi înlăturat pe Platon.

Anterior Veaceslav Platon a fost găsit vinovat de crearea și conducerea unei asociații criminale, precum și de retragerea a peste 126 de miliarde de ruble din Rusia prin intermediul băncii moldovenești Moldindconbank. Recent, s-a anunțat că este vizat într-un dosar penal în Federația Rusă, fiind acuzat că a scos ilegal din țară 48 de miliarde de ruble, prin schema „Laundromat”.

Anterior, mai mulți experți au scris că oligarhul fugar Veaceslav Platon a cheltuit mii de euro pentru promovare pe Facebook și că scopul principal al acestor campanii sponsorizate este de a semăna panică în societate, de a discredita procesul de integrare europeană a Republicii Moldova etc. Platon a promovat reclame pe pagina sa personală de Facebook și pe cea a Nataliei Morari, candidat la prezidențiale și mama copilului său. Ultima a negat implicarea financiară a lui Platon în campania sa.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter