Politic

BIE: Sesiunile de simulare a prezentărilor bilaterale continuă

post-img
BIE: Sesiunile de simulare a prezentărilor bilaterale continuă

Biroul pentru integrare europeană informează despre continuarea sesiunilor de simulare pentru pregătirea prezentărilor bilaterale, parte integrantă a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. În cadrul atelierului, găzduit de Ministerul Justiției, în perioada 25-26 iulie curent, s-au pus în discuție mai multe prezentări de țară din capitolul „Funcționarea Instituțiilor Democratice” și capitolul 23 „Justiție și drepturi fundamentale”, ambele din Clusterul 1.

ZFR

BIE a fost reprezentat de către Rodica Crudu, Secretara de Stat pentru Integrare Europeană și Ghenadie Marian, șeful Biroului, alături de reprezentanți ai peste 30 de instituții, membrii celor 2 grupuri de lucru implicate în procesul de integrare europeană.

Discuțiile au fost structurate pe blocuri tematice, punând accent pe eficiența și transparența sistemului judiciar din Republica Moldova, în vederea alinierii acestuia la standardele Uniunii Europene. Astfel, grupurile de lucru au beneficiat de expertiza Elonei Bano, șefa Direcției Integrare Europeană din cadrul Ministerului Justiției al Albaniei.

Aceste exerciții de pregătire sunt importante pentru viitoarele reuniuni de screening bilateral organizate de Comisia Europeană.

Atelierul a fost organizat cu suportul Proiectului „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova”, finanțat de UE.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter