Social

Un copac uscat a căzut peste un teren de joacă în sectorul Rîşcani din Chişinău. Ce spun martorii

video

Un copac uscat a căzut peste un teren de joacă în sectorul Rîşcani din Chişinău. Imaginile au fost surprinse de o femeie care locuieşte în zonă. Ea susţine că arborele a căzut ca din senin, deşi nu ploua, nici nu bătea vântul. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

ZFR

Astăzi, la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, aleşii locali le-au cerut angajaţilor de la Spaţii Verzi să prezinte o notă informativă despre situaţia copacilor din jurul terenurilor de joacă. Autoritățile s-au autosesizat şi au început verificările.

GABRIELA SULEAC, jurnalist TVR MOLDOVA: „Copacul care a căzut pe acest teren de joacă era putred. A fost evitată o tragediei pentru că in zona nu era niciun copil la joacă. A fost stricat doar un gard și toboganul.”

Locuitorii din zonă mărturisesc că se tem pentru siguranța celor mici și cred că trebuie să existe o verificare mai riguroasă a pomilor.

„Sunt foarte mulţi copaci care sunt lângă terenul de joacă şi este foarte periculos. Treci pe lângă un copac tu unul matur şi dârdâi că scârţâie, dar un copil care stă la terneul de joacă.”

„Este o iresponsabilitate totală şi e pusă în pericol viaţa noastră şi a copiilor noştri. Dacă încerci să tai (un pom - n.r.), te alegi cu o amendă.”

ZFR

„Sunt mulţi aşa, dar nu înţeleg de ce nu controlează? – Dumneavoastră când mergeţi pe stradă…-Eu stau atentă, mă uit şi repede fug.”

Specialistul în relații publice la "Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", Victor Nichituş, a refuzat să ne ofere mai multe detalii.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter