Extern

Proiectul de extracție a gazelor din Marea Neagră intră în faza de dezvoltare. Marcel Ciolacu salută investiția de 4 miliarde de euro a OMV Petrom și Romgaz

post-img
Marcel Ciolacu salută investiția de 4 miliarde de euro a OMV Petrom și Romgaz

Premierul Marcel Ciolacu a salutat vineri faptul că proiectul Neptun Deep, care presupune extracţia de gaze din Marea Neagră, intră în faza de dezvoltare, iar România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, scrie Caleaeuropeană.ro

“Acest proiect strategic pentru România va contribui la securitatea energetică ţării. România va deveni astfel cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană”, a precizat Ciolacu într-un mesaj postat, vineri, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Planul de dezvoltare a zăcămintelor Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep a fost confirmat joi de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, după cum arată reprezentanții companiilor implicate.

OMV Petrom şi Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro în această etapă de dezvoltare a proiectului, care va genera o producţie de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Primele cantităţi de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027. 

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter