Extern

Mai multe persoane au decedat, iar altele au fost declarate dispărute în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren din nordul Vietnamului

post-img
imagine simbol

Viiturile şi alunecările de teren provocate de furtuna tropicală Prapiroon au ucis cel puţin 10 persoane, iar alte nouă persoane au fost date dispărute săptămâna aceasta în nordul Vietnamului, a anunţat vineri agenţia pentru gestionarea dezastrelor din ţara asiatică, informează Reuters, potrivit Agerpres.

ZFR

Furtuna care a atins marţi uscatul, în Quang Ninh, a provocat ploi torenţiale în cea mai mare parte din nordul ţării în ultimele zile, înregistrându-se o cantitate de peste 300 de mm în mai multe regiuni, potrivit agenţiei.

Bilanţul victimelor include şapte decese în provincia Son La, două în provincia Dien Bien şi unul în capitala Hanoi, a precizat aceeaşi agenţie vietnameză.

Potrivit imaginilor difuzate de presa de stat, nivelul apelor s-a ridicat până la acoperişurile a sute de case din provincia Dien Bien Bien, inundând sau acoperind în întregime drumuri din regiune.

Inundaţiile şi alunecările de teren au afectat, de asemenea, aproape 30.000 de hectare de orezării şi alte culturi agricole şi au ucis aproape 20.000 de bovine şi păsări de fermă, a precizat agenţia.

Ploile s-au diminuat în nordul Vietnamului, potrivit agenţiei meteorologice naţionale, care prognozează un nou val de caniculă în următoarele zile.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter