Social

Proiectul "Podul de Cărţi TVR IAŞI" a ajuns şi în nordul Republicii Moldova

Proiectul "Podul de Cărţi TVR IAŞI" a ajuns şi în nordul Republicii Moldova

Proiectul "Podul de Cărţi TVR IAŞI" a ajuns şi în nordul Republicii Moldova. În aceste zile, elevii din comuna Larga, raionul Briceni, s-au bucurat atât pentru că a început mult aşteptata vacanţă de vară, dar şi pentru că biblioteca liceului lor s-a îmbogăţit cu o mie de volume.

ZFR

În cadrul proiectului "PODUL DE CĂRŢI TVR IAŞI", câteva sute de volume au fost strânse la un eveniment găzduit de Muzeul "Casa Romanţei" din oraşul Târgovişte. Donaţia a fost destinată elevilor de la Liceul Teoretic "Larga", din raionul Briceni, Republica Moldova.


Elevii basarabeni au dorit să-i impresioneze pe oaspeţii din România cu un moment artistic emoţionant.


Alte titluri de carte în limba română pentru elevii din Briceni au fost donate de spectatorii Operei Naţionale din Iaşi care au putut să intre astfel, gratuit, la spectacole. 


ION COŞER Consulul General al Republicii Moldova la Iaşi: „Luăm o pauză, vacanţa de vară, vom relua acest frumos proiect în septembrie. Ne bucurăm că am reuşit să aducem bucurie acestor copii.”


Proiectul, lansat pe 27 martie sub sloganul "Donează o carte, schimbă un destin", se derulează cu sprijinul Consulatului General al Republicii Moldova la Iaşi şi este susţinut de Inspectoratul Scolar, Palatul Copiilor, Opera Naţională şi Primăria din Iaşi dar și de TVR MOLDOVA şi TVR Iaşi.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter