Social

Cercetătorii din R. Moldova triumfă în competiția de colaborare cu România: 38 de proiecte câștigătoare în valoare de 20 de milioane de lei românești

post-img
imagine simbol

38 de proiecte ale cercetătorilor din Republica Moldova, în valoare totală de 20 de milioane de lei românești, au devenit câștigătoare în cadrul competiției „Proiecte de colaborare cu Republica Moldova”, lansată în iunie 2023 de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) din România prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), informează Ministerul Educației și Cercetării din R. Moldova.

floare carpet

Competiția are drept scop consolidarea rețelelor de cercetare deja existente și dezvoltarea de noi colaborări între grupuri de cercetători din România și Republica Moldova. Valorificarea potențialului de expertiză al cercetătorilor, consolidarea pozițiilor profesionale și avansarea în carieră a cercetătorilor, precum și colaborarea pentru a participa în comun la platformele internaționale de cercetare sunt printre obiectivele acestei inițiative. 

Propunerile de proiecte au fost elaborate în domenii științifice precum științe exacte și inginerie, științe școlare și umaniste, științele vieții. La concurs au fost depuse în total 179 de propuneri de proiecte.

Lista proiectelor aprobate spre finanțare, pe domenii, poate fi consultată aici.


 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter