Politic

Permisele de conducere emise în R. Moldova vor fi recunoscute în Franța

post-img
Permisele de conducere emise în R. Moldova vor fi recunoscute în Franța

Au fost finalizate negocierile acordului dintre Republica Moldova și Franța pentru conversia permiselor de conducere. În câteva luni, basarabenii rezidenți în Franța vor putea schimba permisele obținute după 2020 fără dificultăți, anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu pe pagina sa oficială de Facebook.

ZFR

„La Nisa, am venit cu vești bune pentru comunitatea moldovenilor din Franța: am finalizat negocierile unui acord cu Franța pentru conversia permiselor de conducere. În câteva luni, cetățenii moldoveni din Franța vor putea schimba în documente franceze permisele moldovenești eliberate după 2020. Interesele cetățenilor noștri, fie acasă, fie în diasporă, sunt o prioritate a politicii externe și reprezintă un subiect principal în discuțiile mele cu liderii altor țări, ” a scris Maia Sandu. 

În Franța, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întâlnire cu comunitatea basarabeană, în cadrul căreia a discutat despre progresele țării în procesul de integrare în Uniunea Europeană. Maia Sandu a subliniat că parcursul european al R. Moldova va aduce un viitor mai bun pentru cetățenii săi, indiferent de locul în care se află.

„În sudul Franței, am găsit o comunitate călduroasă și muncitoare. Cetățenii noștri sunt cunoscuți ca oameni de treabă. Ei reușesc în Franța, dar duc dorul de casă: își doresc mai multe zboruri directe și accesibile, dar și să revină acasă pentru a fi mai aproape de părinți, iar copiii de bunici. Le-am povestit despre eforturile noastre, despre investițiile în satele noastre, drumuri, linii electrice, spitale și educație. Chiar dacă mai avem mult de lucru, Moldova se schimbă în bine și se apropie tot mai mult de Uniunea Europeană. Suntem hotărâți să continuăm acest drum și să asigurăm un viitor mai bun pentru toți cetățenii noștri, oriunde s-ar afla.”

Întâlnirea președintei R. Moldova cu comunitatea basarabeană din Franța


author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter