Recomandări

„La pas prin prin țară” la Salina Turda, o atracție turistică sub pământ

post-img
lm

Pe final de săptămână, jurnalistul, Ion Railean, călătorul cu misiune, ne invită să privim nouă ediție a emisiunii „La Pas prin Țară”, la Una din minunile României - Salina Turda. E un univers subteran pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei. Iar pe lângă frumusețile de acolo, o vizită la salină mai înseamnă și beneficii pentru sănătate.

„La pas prin prin țară”


Locul reprezintă o spectaculoasă atracție subterană, fiind compusă din mai multe mine, fiecare având specificul său. Am trecut alături de ghidul locului, DAIANA SERESTELY, prin toate încăperile, care au diferite destinații.

„La pas prin prin țară”


În orașul de sub pământ se află și o roată panoramică, înaltă de 20 metri și compusă din 6 gondole, fiecare cu câte 8 locuri.

„La pas prin prin țară”


Considerată o minune a Europei, dar și o comoară din inima Munților, Salina Turda adună mii de vizitatori, anual, care vin aici pentru relaxare, activități distractive și, mai ales, pentru o revigorare a sănătății.

„La pas prin prin țară”

„La pas prin prin țară”


Mai multe, puteți vedea în emisiunea „La pas prin prin țară”, difuzată duminică, ora 17:00, și în reluare joi, la ora 13:30, pe TVR Moldova.

„La pas prin prin țară”

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter