Social

USM și Academia de Științe Juridice din România - acord de colaborare

post-img
imagine

Promovarea, sprijinirea și protejarea științelor, a cercetării științifice, a învățământului superior și a culturii, sunt obiectivele comune pentru Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Științe Juridice din România (AȘJR). În acest sens, rectorul USM, Igor Șarov și președintele AȘJR, Bogdan Liviu Ciucă, au semnat un acord de cooperare, cu scopul de a dezvolta proiecte comune de cercetare la nivel național și internațional și promovarea principiilor fundamentale ale statului de drept și ale democrației constituționale în societățile din România și Republica Moldova.

floare carpet

Actul prevede dezvoltarea unei colaborări durabile și de încredere, pe următoarele direcții: organizarea de manifestări științifice, simpozioane, conferințe naționale și internaționale pe subiecte juridice generale; promovarea afirmării profesiilor juridice și colaborarea între facultățile de drept; schimbul de experiențe și alte activități stabilite prin hotărâri comune.

În cadrul întâlnirii, președintele AȘJR, Bogdan Liviu Ciucă i-a înmânat rectorului USM, Igor Șarov, Medalia de Merit a Academiei de Științe Juridice din România, pentru contribuția fundamentală adusă dezvoltării și promovării științelor în spațiul european.

„Acest parteneriat marchează un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România, la promovarea valorilor europene și la progresul științei și al culturii în ambele state”, menționează USM.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter