Actualitate

Campania „DE CE EU”?„Libertatea este cea mai mare valoare a Uniunii Europene”. Expertul bulgar Vladimir Vladimirov, despre motivul pentru care R. Moldova ar trebui să fie parte UE

Campania „DE CE EU”?„Libertatea este cea mai mare valoare a Uniunii Europene”. Expertul bulgar Vladimir Vladimirov, despre motivul pentru care R. Moldova ar trebui să fie parte UE

Libertatea este cea mai mare valoare a Uniunii Europene, care este, de altfel, cea mai bună construcție politică din toată lumea. Despre aceasta a vorbit Vladimir Vladimirov, cofondatorul Center for the Study of Global Hybrid Threats din Bulgaria, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate jurnalistului Constantin Uzdriș, realizatorul emisiunii Impact Global de la TVR MOLDOVA.

„De ce Uniunea Europeană? Pentru că este mai bună, există claritate, este liberă și poți face ce îți dorești în Uniunea Europeană. Dacă mâine nu îmi place să stau în Sofia, pot fi la Helsinki, sau pot fi la Paris, sau pot fi în orice alt loc unde găsesc un loc de lucru mai bun, unde pot să-mi dezvolt o afacere mai prosperă sau unde găsesc un loc mai bun pentru mine și pentru familia mea. Deci, libertatea este cea mai mare valoare a Uniunii Europene este cea mai bună construcție politică de până acum din toată lumea”, spune Vladimir Vladimirov.

Expertul mai spune că Moldova este o parte din familie europeană și că acesta susține „o Moldovă liberă, unde lucrează legile și cetățenii pot alege liber ceea ce își doresc”. În acest context, Vladimir Vladimirov a făcut referire la referendumul din 20 octombrie, unde cetățenii Republicii Moldova vor decide în ce direcție să meargă țara: spre vest sau spre est: „Moldova are tot suportul din partea întregii Uniuni Europene pentru a fi liberă să facă această decizie. (...) Dar această decizie trebuie să fie luată în mod democratic, liber în cadrul unor alegeri democratice”.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter