Justiție

Un angajat al Spitalului raional Leova, cercetat pentru pretindere sistematică de remunerații ilicite

post-img
Un angajat al Spitalului raional Leova, cercetat pentru pretindere sistematică de remunerații ilicite

Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției.

ZFR

Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes material, ar fi perceput în mod sistematic de la pacienții diferite sume de bani pentru serviciile sale, fără a le înregistra în casieria instituției. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului IMSP Spitalul raional Leova. De menționat că au fost fixate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor bănești.

În cadrul perchezițiilor, desfășurate la domiciliul și biroul bănuitului, au fost ridicate circa 6 500 de euro și 27 000 de lei, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și registre și purtători de informații. 

Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul, iar lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter