Sport

Comitetul Olimpic Român solicită reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea, după clasarea pe locul 5 în finala Olimpică

video

Comitetul Olimpic Român solicită Federației Internaționale de Gimnastică reanalizarea contestației în urma exercițiului la sol al Sabrinei Voinea, clasată pe locul al 5-lea după finala la aparate a concursului de gimnastică de la Olimpiadă.

ZFR

Partea română cere reanalizarea modului de apreciere a punctajului acordat, dar și a refuzului arbitrilor de a prezenta integral motivele şi probele pentru respingerea contestației.

COSR argumentează că depunctarea Sabrinei aduce grave prejudicii imaginii gimnasticii internaționale şi afectează, în acelaşi timp, sănătatea emoţională a sportivei din România.

Sabrina a anunţat că renunţă la gimnastică după ce a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei... Imaginile video și foto infirmă această teorie, susţine Comitetul Olimpic Român.

În semn de protest faţă de această situaţie premierul României, Marcel Ciolacu, a anunţat că nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter