Actualitate

MAE: Atenţionare de călătorie în Croaţia

post-img
imagine simbol

Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic Naţional, miercuri este aşteptată creşterea nivelului Dunării, relatează tvrinfo.ro.

ZFR

În acest context, autorităţile croate pot aplica restricţii de circulaţie cu precădere în regiunile Osijek-Baranja şi Vukovar-Srijem.

Pentru informaţii actualizate, este recomandată consultarea paginii de internet a Institutului Hidro-Meteorologic Naţional – www.meteo.hr, a Automobilului Club Croat – www.hak.hr, a Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – www.hzpp.hr şi a Autorităţii Portuare Croate – www.portauthority.hr.

MAE reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Republicii Croaţia, pot apela numărul european unic 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Republica Croaţia: +38598414341.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet zagreb.mae.ro şi www.mae.ro.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter