Social

Companii din cinci state vor participa la expoziția specializată „MoldMedizin. MoldDent & Medical Travel Expo”

post-img
expoziție

Cea de-a XXVII-a ediție a expoziției internaționale specializate „MoldMedizin. MoldDent” începe joi, 26 septembrie, la Moldexpo. Aceasta va întruni peste 70 de companii din Republica Moldova, Germania, România, Turcia și Ucraina. În acest an, evenimentul își extinde tematica printr-o expoziție separată „Medical Travel”.

ZFR

Peste 70 de participanți din Republica Moldova și alte țări vor prezenta la expoziție cele mai noi produse farmaceutice, modele sofisticate și moderne de tehnică, ustensile, consumabile medicale și stomatologice, noutăți din domeniul sănătății mamei și copilului, medicinei estetice, produselor de igienă etc. De rând cu acestea, în standuri vor fi promovate cele mai recente inovații tehnice și tehnologice, precum și o gamă largă de servicii propuse de instituții medicale, clinici și laboratoare, relatează Moldpres.

Medical Travel Expo” este o premieră expozițională, reprezentând un domeniu bine valorificat în țara noastră. Astfel, organizatorii doresc să scoată în evidență pe un spațiu unic, în cadrul unui eveniment recunoscut, „potențialul de care dispune medicina națională, pentru a atrage beneficiari, inclusiv locali, care pot recurge la serviciile de care au nevoie acasă”.

Tot în premieră, în cadrul expoziției este organizată Acțiunea „Medicina Europeană Durabilă”, „cu scopul de a contribui la ajustarea sistemului medico-sanitar autohton la standardele internaționale și de a spori accesibilitatea cetățenilor la serviciile medicale de calitate la nivel european”.

Platforma expozițională a fost aleasă și pentru desfășurarea Forumului internațional de turism medical, care va fi găzduit în toamna curentă de către Republica Moldova.

Activitățile dedicate publicului prezent la expoziție sunt axate pe trei direcții specifice: modul sănătos de viață, profilaxia și diagnosticarea timpurie. Aceste teme vor face subiectele unui șir de lecții deschise – din nou, o premieră în cadrul expoziției. 

ZFR

În toate zilele expoziției, vizitatorii vor beneficia de consultații medicale și diagnosticarea expresă a sănătății absolut gratis. Vor activa puncte de control ambulante, unde se vor efectua teste rapide tuturor doritorilor. Medici dietologi, psihologi, ginecologi, de familie și alte specialități vor oferi consultații și îndreptări la specialiști.

Expoziția va fi deschisă până la 29 septembrie 2024. Intrarea este liberă.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter