Sport

Radu Albot a debutat victorios în faza calificărilor la competiția US Open

video

Tenismenul Radu Albot și-a propus să fie prezent și în acest an pe tabloul principal al turneului de la US Open. Reprezentantul Republicii Moldova a debutat victorios în faza calificărilor la competiția de Mare Șlem.

ZFR

Primul adversar al lui Radu Albot a fost spaniolul Javier Barranco Cosano, clasat pe locul 223 ATP. Sportivul din Republica Moldova a început în forță și a învins, cu scorul categoric de 6 la 1, în setul de debut. În actul secund, însă, ibericul s-a revanșat, impunându-se cu rezultatul de 7 la 5. Iar în decisiv, numărul 138 mondial a cedat un serviciu, dar a reușit două break-uri și, astfel, a câștigat, cu 6 la 4.


Radu Albot s-a calificat în runda secundă a preliminariilor de la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem din 2024. Pentru reprezentantul Republicii Moldova urmează confruntarea cu francezul Luca van Assche, aflat pe locul 111 în ierarhia generală. 


Jucătorul născut la Chișinău are nevoie de încă două victorii pentru a-și asigura prezența pe tabloul principal, ceea ce i-ar aduce un cec de o sută de mii de dolari.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter