Social

Haos pe străzile Chișinăului, cauzat de lucrările de reparaţie începute concomitent în mai multe locuri

Haos pe străzile Chișinăului, cauzat de lucrările de reparaţie începute concomitent în mai multe locuri

Ambuteiaje, claxoane şi nervi întinşi. Aşa s-a circulat astăzi pe cele mai importante artere din Chişinău. De departe, cea mai mare bătaie de cap au avut-o şoferii care au travesat bulevardul Grigore Vieru. Haosul s-a creat din cauza unor lucrări de reparaţie care au început concomitent pe mai multe străzi municipale.

Pentru a parcurge câteva sute de metri prin centrul Chişinăului, şoferii au fost nevoiţi să stea în trafic minute în şir.

Din cauza traficului infernal, mulţi pasageri au coborât din transportul public sau chiar din maşini şi au luat-o la pas.

 Administraţia Întreprinderii municipale Regia EXDRUPO, responsabilă de efectuarea lucrărilor, susţine că, în următoarele săptămâni, repaţiile se vor desfăşura în timpul nopţii.

OLEG NIJIBERSCHI, director adjunct de producţie, Î. M. Regia "Exdrupo"?„Noi acum intervenim curente, unde punem plombe, pentru menţirea străzilor. Pentru străzile pe care le avem pentru reparaţie mai detaliată cum ar fi strada Korolenco, Ciuflea, bulevardul Decebal, nodul rutier de la şoseaua Hânceşti, acolo noi ne vom strădui să intervenim noaptea prin frezare şi chiar aşternerea asfaltului„”.

În acest an, pentru întreţinerea drumurilor, Primaria Chişinău a alocat aproximativ 150 de milioane de lei.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter