ACTUALITATE

170 de maşini au fost deblocate de salvatori şi pompieri. IGSU a ajutat o femeie însărcinată să ajungă la spital pentru a naşte

post-img

Peste 170 autovehicule au fost deblocate de salvatori şi pompieri de pe traseele din ţară. Angajaţii IGSU au efectuat lucrări complexe de tractare şi deblocare a maşinilor de mare tonaj, ambulanţelor dar şi a autoturismelor care au rămas prinse în nămeţii de pe drumurile din centrul şi sudul ţării. Cele mai multe operaţiuni de deblocare şi salvare a oamenilor afectaţi de condiţiile meteo nefavorabile au avut loc pe traseele din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Cahul Taraclia, UTA Găgăuzia, Anenii Noi, Criuleni, Cimişlia şi municipiul Chişinău.

La Căuşeni, o femeie însărcinată în ultimul termen nu reuşea să ajungă la spital pentru naştere din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Datorită intervenţiei echipajelor de salvatori aceasta a fost adusă la spital, iar în mai puţin de o oră a dat naştere unei fetiţe perfect sănătoase.

Din cauza viscolului două ambulanţe au rămas blocate pe drumurile din Taraclia, iar în urma misiunii de tractare a echipelor de pompieri, echipajele medicale au ajuns la destinaţie. O altă ambulanţă s-a împotmolit pe drum în localitatea Burlăceni, raionul Cahul, iar în scurt timp acesta a fost tractată de un echipaj de salvatori.

În UTA Găgăuzia pompierii au deblocat 20 de autovehicule în care se aflau 35 de oameni, iar în oraşul Cimişlia, salvatorii au deblocat un autobus de ruta internaţională în care se aflau 15 pasageri. Pe parcursul nopţii salvatorii şi pompierii au monitorizat şi au acordat ajutor conducătorilor auto surprinşi de condiţiile meteo nefavorabile de pe traseele Chişinău -Aneii Noi- Căuşeni – Ştefan Vodă, Chişinău -Leuşeni, Cahul – Balabanu, dar şi pe mai multe porţiuni de drum complicate din UTA Găgăuzia.

În continuare, salvatorii şi pompierii vor activa în regim sporit pentru a acorda toată asistenţa necesară populaţiei. În caz de situaţii de risc, oamenii sunt îndemnaţi să apeleze Serviciul 112.