Romania La Zi

Grupul „Prietenii Unirii”, format din peste 100 de senatori şi deputaţi din România, şi-a început activitatea

post-img

Peste 100 de senatori şi deputaţi din partea tuturor partidelor din actualul Legislativ al României au format Grupul „Prietenii Unirii”, la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Aceştia şi-au stabilit agenda de lucru pentru următoarele trei luni, în cadrul şedinţei de lansare a grupului, care a avut loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Obiectivele Grupului „Prietenii Unirii” sunt: aducerea unei contribuţii substanţiale în accelerarea procesului de înfrăţiri între localităţile din România şi Republica Moldova, schimburile culturale dintre populaţia de pe ambele maluri ale Prutului, prin intermediul programului „Cunoaşte-ţi Ţara”, soluţionarea punctuală a problemelor referitoare la procesul educaţional din România pentru tinerii din Republica Moldova, rezolvarea aspectelor care prezintă dificultăţi în procesul de redobândire a cetăţeniei române, precum şi stimularea cooperării între instituţii în ceea ce priveşte subiectul Republica Moldova.

De asemenea, parlamentarii vor contribui la marcarea corespunzătoare a Centenarului Marii Uniri, moment care trebuie să includă Basarabia, ca parte integrantă din statul român interbelic.

Grupul „Prietenii Unirii”, care a sprijinit mişcarea unionistă de pe ambele maluri de Prut, a funcţionat şi în legislatura 2012 – 2016 de la Bucureşti.