JUSTIŢIE

Un şef de secţie de la Institutul Oncologic, reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie pentru o mită de 2000 de euro

post-img

Un şef de secţie din cadrul Institutului Oncologic a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Medicul este bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunţat de către un pacient.

Potrivit denunţătorului, şeful de secţie ar fi pretins de la el 2000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil şi a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuţia ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituţiei medicale şi, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 Cod penal - coruperea pasivă, iar astăzi procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA l-au reţinut pe şeful de secţie în flagrant, în momentul primirii banilor. Transmiterea s-a efectuat sub controlul CNA şi a fost documentată cu mijloace speciale audio şi video.

Dacă va fi găsit vinovat, şeful de secţie, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 15 ani.

În acţiunile lor, PA şi CNA au fost sprijinite de conducerea Institutului Oncologic.