JUSTIŢIE

Un bărbat, care şi-ar fi ucis în bătaie concubina, reţinut de poliţişti. Riscă până la 15 ani de închisoare

post-img

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, locuitor al municipiului Chişinău a fost reţinut pentru 72 de ore în izolatorul de detenţie al Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău şi cercetat penal pentru violenţă în familie, soldată cu decesul victimei.

La 13 februarie, Inspectoratul Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţiei a mun. Chişinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului 112, de către un bărbat care a declarat că, aflându-se acasă, a observat că la vecini uşa era deschisă, ulterior acesta a mers să vadă dacă nu s-a întâmplat ceva, ajuns a depistat în locuinţă cadavrul femeii.
 
La faţa locului imediat s-a deplasat grupa operativă, fiind solicitat şi medicul legist. Ulterior în urma examinării cadavrului de către medicul legist, pe suprafaţa corpului au fost depistate mai multe leziuni în regiunea capului şi pe suprafaţa corpului.
 
Totodată în cadrul investigaţiilor întreprinse la faţa locului de către ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală de comun cu procurorul Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Buiucani, au stabilit că între concubini s-a iscat un conflict, care a generat în violenţă.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru „violenţă în familie” care a cauzat vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, soldată cu decesul victimei. Pentru fapta comisă, conform legislaţiei penale în vigoare, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani.