JUSTIŢIE

Se înmulţesc dosarele penale pe numele lui Veaceslav Eni, fostul director al Întreprinderii de Stat Termoelectrica

Se înmulţesc dosarele penale pe numele lui Veaceslav Eni, fostul director al Întreprinderii de Stat Termoelectrica. El este acum acuzat şi de abuz în serviciu, după ce, la sfârşitul anului trecut, procurorii au început o anchetă pentru îmbogăţire ilicită.

Procurorii Anticorupţie au făcut dimineaţă percheziţii ăn mai multe locuri. Autorităţile nu au spus pentru ce fapte de abuz de serviciu este suspectat fostul şef de la Termoelectrica, Veaceslav Eni.

MARIANA CHERPEC, procuror, Procuratura Generală: „Astăzi, procurorii anticorupţie efectuează 5 percheziţii, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului de serviciu, admis de către ex-directorul Termoelectrica. Percheziţiile se desfăşoară în mai multe locaţii, cum ar fi domiciliu, automobilele ex-directorului vizat, precum şi sediile unor companii”.

Veaceaslav Eni şi-a dat demisia anul trecut din funcţia de director al Întreprinderii de stat Termoelectrica,  după ce pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită. El a deţinut această funcţie timp de şase ani.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, în perioada în care a fost în funcţie, cheltuielile lui Veaceslav Eni, prin intermediul unor terţi, au depăşit veniturile înregistrate cu aproape 4 milioane de lei.