JUSTIŢIE

O femeie a fost condamnată la 20 ani închisoare pentru traficarea sexuală a cinci tinere şi patru copii

post-img

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat în instanţa de judecată vinovăţia unei femei din Orhei de comiterea infracţiunii de trafic de persoane şi de copii în Chişinău – fapte pentru care a fost condamnată la 20 ani închisoare, în penitenciar închis.

Sentinţa pronunţată a avut în vedere şi faptul că inculpata a determinat victimele, prin diverse promisiuni, să-şi schimbe declaraţiile în favoarea ei, ceea ce însă a fost deconspirat de oamenii legii, prin cumulul de probe din dosar. Femeia are vârsta de 38 de ani, este căsătorită şi se află în detenţie din 2018, după ce a fost condamnată anterior pentru trafic de copii.
 
Traficarea celor cinci tinere cu vârste cuprinse între 23 şi 28 de ani a avut loc în perioada anilor 2016-2017, iar infracţiunea a fost deconspirată după ce una din acestea a depus plângere la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane. Femeia a comis infracţiunea de comun cu soţul acesteia (condamnat într-un dosar separat, la 21 ani închisoare, în mai 2018), prin faptul că au profitat de situaţia financiară precară a victimelor, inclusiv lipsa locului de trai. Astfel, cuplul le-a cazat pe tinere într-un apartament închiriat, iar clienţilor care se prezentau în baza anunţurilor publicate pe internet le propuneau să aleagă care din tinere le va presta serviciul sexual, la hotel sau la domiciliul solicitanţilor. Ulterior, jumătate din banii primiţi de la clienţi rămâneau la cei doi (700 lei pe oră sau 150 euro pe noapte), pe care aceştia îi pretindeau pentru cazarea şi alimentaţia victimelor.
 
Urmare a deconspirării faptelor infracţionale, victimele au beneficiat de asistenţă psihologică, iar după plasarea în arest a femeii, copilul a fost încredinţat rudelor de către autorităţile locale.
 
Sentinţa pronunţată de Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, este cu drept de atac, perioadă în care inculpata se prevalează de prezumţia nevinovăţiei.