Europa Azi

Italia permite ca o navă umanitară cu 800 de migranţi, printre care copii şi femei însărcinate, să acosteze în Sicilia

post-img

Italia a permis ca o navă umanitară care transporta aproximativ 800 de migranţi salvaţi pe mare, între care sute de minori şi cinci femei însărcinate, să acosteze la Trapani, Sicilia, a anunţat ONG-ul german Sea Eye.

Această autorizare de debarcare survine la doar câteva ore după ce o organizaţie umanitară a livrat pe navă ajutor de urgenţă, în special alimente şi pături.

Nava Sea Eye 4 a salvat deja aproape 400 de persoane aflate în pericol pe mare miercuri, când acorda ajutor altor 400 aflate pe o ambarcaţiune din lemn care risca să se scufunde.

Există peste 200 de minori, între care ''mai mulţi copii cu vârsta sub 10 ani'' şi cinci femei însărcinate la bordul Sea Eye 4, a declarat ONG-ul într-un comunicat, adăugând că 200 de persoane au primit îngrijiri medicale până acum la bordul navei.

''Echipa noastră lucrează până la limita a ceea ce este uman posibil'', a subliniat preşedintele Sea Eye, Gordon Isler, înainte ca autorizarea de debarcare să fie anunţată, scrie Agerpres.

Ocean Viking, o navă administrată de această dată de SOS Méditerranée, caută un port pentru a andoca cu cele 314 de persoane pe care le-a salvat, crescând la peste 1.100 numărul de migranţi care urmează să fie debarcaţi în Italia.

Italia este unul dintre principalele puncte de intrare în Europa pentru migranţii din Africa de Nord, în principal din Tunisia şi Libia, de unde plecările sunt în creştere semnificativă faţă de anii precedenţi.

Aproape 55.000 de migranţi au debarcat în Italia de la începutul anului, faţă de puţin sub 30.000 în 2020, potrivit datelor Ministerului de Interne