ECONOMIC

Veşti bune pentru transportatori. Ungaria a acordat cota suplimentară de o mie de autorizaţii pentru anul acesta

post-img

Agenţia Naţională Transport Auto anunţă că a purtat negocieri cu Ministerul Inovaţiei şi Tehnologiilor al Ungariei pentru susţinerea şi încurajarea operatorilor de transport rutier, prin oferirea oportunităţilor de activitate în condiţiile actuale impuse de criza de securitate din regiune.

În rezultat, a fost obţinut contingentul suplimentar de 1000 autorizaţii pentru efectuarea transportului în tranzit pe teritoriul Ungariei cu unităţile de transport EURO III. Astfel, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), precizează că autorizaţiile acordate de către partea ungară sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

Totodată, în urma unor discuţii purtate de către Ambasada Republicii Moldova în Ungaria cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei în ceea ce priveşte semnarea unui Acord de liberalizare a transportului de mărfuri cu Republica Moldova, autorităţile ungare au exprimat întreaga deschidere, la nivel politic, pentru acordarea sprijinului solicitat de Republica Moldova atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE.