Actualitate

Experţii străini care vor face un audit la INTERPOL Moldova vor veni din Franţa

Experţii străini care vor face un audit la INTERPOL Moldova vor veni din Franţa

Experţii străini care vor face un audit la biroul local INTERPOL vor veni din Franţa, de la Lyon, anunţă Igor Grosu, preşedintele Parlamentului. Verificarea a fost cerută de autorităţile de la Chişinău în urma scandalului de corupţie în care ar fi implicaţi mai mulţi angajaţi ai INTERPOL Moldova.

IGOR GROSU preşedintele Parlamentului Republicii Moldova. „Ştiu că s-a solicitat un audit de la Biroul Interpol Central din Lyon care să vină să vină la subdiviziunea de Interpol din Republica Moldova. Cei vizaţi au fost luaţi la întrebări, se întreţin cu procurorii, trebuie acuma să să fie scoşi la suprafaţă toţi că estevorba de cei din oficiul interpol, de la Biroul Migraţie şi Azil sau că au fost foşti demnitari care am înţeles că au facilitat”.

Amintim că, acum câteva săptămâni, şapte angajaţi ai Biroului INTERPOL Moldova au fost suspendaţi din funcţii, iar două persoane au fost reţinute.

Ei sunt bănuiţi că ar fi ajutat persoane date în urmărire internaţională să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova și în alte țări, în schimbul unor sume importante de bani.

Unul dintre cei doi arestaţi este chiar şeful Biroului INTERPOL Moldova, Viorel Țentiu. Avocatul lui a declarat pentru TVR MOLDOVA că acesta pledează nevinovat. Ministerul de Interne al Republicii Moldova şi Inspectoratul General al Poliţiei au iniţiat anchete interne.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter