Politic

Premierul Dorin Recean analizează mai multe candidaturi pentru funcția de ministru al finanțelor

video

Ministrul Finanţelor din Republica Moldova, Petru Rotaru, a demisionat. Anunţul a fost făcut de premierul Dorin Recean. Rotaru îşi va continua activitatea în cadrul Băncii Naţionale a Moldovei.

ZFR

Anunţul despre demisia ministrului Finanţelor, Petru Rotaru, a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean pe o reţea socială.

ANUNŢUL PRIM-MINISTRULUI DORIN RECEAN

„Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite de Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova ce țin de executarea bugetului de stat... Mă bucur să știu că domnul Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei".

Rotaru îşi va continua activitatea ca viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.

COMENTARIUL MINISTRULUI FINANŢELOR

"Apreciez în mod deosebit încrederea doamnei guvernatoare Anca Dragu pentru nominalizarea mea în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Această nominalizare este o mare onoare și o responsabilitate pe care mi-o voi asuma cu toată seriozitatea. Până la obținerea votului de încredere din partea Parlamentului, voi continua să îmi îndeplinesc mandatul de ministru al Finanțelor cu aceeași dedicare și profesionalism."

În timp ce preşedintele Parlamentului a declarat că mandatul de viceguvernator al BNM e un pas important în cariera lui Petru Rotaru, opoziţia spune că nu vede un potenţial candidat la conducerea Ministerului Finanţelor.

ZFR

IGOR GROSU preşedintele Parlamentului. „Eu cred că este ocreştere în carieră, bine meritată. Domnul ministru şi-a demonstrat profesionalismul pe durata mandatului, are o imagine bună şi are are susţinerea doamnei Guvernator. Acum cine urmează să îi ia funcţia aşteptăm să vină propunerea din partea domnului prim-minsitru”.

GRIGORE NOVAC deputat, BCS. „Cine credeţi că este capabil să conducă ministerul finanţelor? De or fi finanţe în ţara aceasta, dar cu opărere de rău umblă numai cu mâna întinsă. Dacă domnul Rotaru era un bun specialist nu cred că ei îl lăsau să plece sau să îl roage să plece”.

Deocamdată nu este clar cine va prelua funcţia de ministru al Finanţelor. Purtătorul de cuvât al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat pentru TVR MOLDOVA, că premierul analizează mai multe candidaturi. Petru Rotaru a preluat fotoliul de ministru al Finanțelor după demisia Veronicăi Sirețeanu. El a depus jurământul de învestire în funcție pe 28 septembrie 2023. Până a fi numit ministru, Rotaru a ocupat funcția de președinte.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter