Politic

R. Moldova va găzdui cea de-a cincea Conferință Ministerială a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Vor fi prezente 65 de delegații

R. Moldova va găzdui cea de-a cincea Conferință Ministerială a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Vor fi prezente 65 de delegații

Republica Moldova va găzdui cea de-a cincea Conferință Ministerială a Platformei de Sprijin pentru Moldova, a anunţat astăzi ministrul de Externe, Mihai Popşoi. Şeful diplomaţiei de la Chişinău a mentionat că, pe 17 septembrie, vor fi prezente 65 de delegații conduse de miniștri, viceminiștri şi secretari de stat.

ZFR

MIHAI POPOŞOI ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova: Ne concentrăm eforturile pe cele 4 grupuri de lucru: justiție, anticorupție și securitate; energie, eficiență energetică și mediu; dezvoltarea economică durabilă și infrastructura strategică; reforma administrației publice și managementul finanțelor publice.

Platforma de Parteneriat pentru Moldova a fost lansată în 2022, prin eforturile comune ale Germaniei, Franței și României. Ea a evolueat de la o platformă de sprijin, focusată pe răspunsuri la situații de criză, la o platformă de parteneriat, care se va concentra pe colaborare și cooperare pe termen lung.

MIHAI POPOŞOI ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova: Ne propunem să conectăm tot mai mult Republica Moldova la UE prin investiții în infrastructură, să reducem vulnerabilitatea energetică și costurile ridicate prin investiții în eficiență energetică și să sprijinim mediul de afaceri. Platforma ne-a ajutat să facem față multiplelor vulnerabilități, să menținem stabilitatea și să continuăm reformele economice şi sociale.

La reuniunile precedente ale Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfășurate la Berlin, Paris, București și Chişinău, Republica Moldova a primit sprijin pentru compensarea cheltuielilor la energie, pentru fermieri și pentru realizarea unor proiecte de infrastructură.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter