3000 de elevi, din clasele I-XII, din mun. Chișinău și raioanele Anenii Noi, Orhei, Soroca vor primi kituri educaționale care conțin ghiozdan, rechizite școlare și alte materiale necesare pentru a sprijini procesul educațional al acestora. Lotul este oferit în contextul situației de criză cu care se confruntă comunitatea familiilor refugiate din Ucraina, cât și cele din Republica Moldova. În același timp, 12 școli din regiunile menționate vor primi loturi cu rechizite de birou și inventar sportiv pentru a asigura în școală un mediu sănătos pentru toți copiii, iar 260 de profesori - rechizite de birou.
Ana Palii, coordonator proiect la ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/, a menționat că „Împreună cu donatorii, ne dorim să sprijinim atât elevii, cât și cadrele didactice, contribuind la crearea unui mediu de învățare echitabil și de calitate. Aceste măsuri sunt parte a unui proiect amplu de susținere a educației și asigurării stării de bine a copiilor atunci când aceștia trec prin anumite situații de criză și stres. Elevii și profesorii din cele 12 școli sunt parte a „Programului pentru o Învățare Mai Bună” /BLP/, care îi învață cum să gestioneze situațiile de criză și stres pentru a-și îmbunătăți reușita școlară”, a declarat Ana Palii.
Cristina Savin, Coordonatoare pentru Educație, Consiliul Norvegian pentru Refugiați Moldova /NRC/, "Prin această inițiativă, reafirmăm angajamentul nostru de a sprijini accesul la educație pentru toți copiii, inclusiv pentru cei afectați de crize. Investind în rechizite și resurse educaționale, nu doar că reducem povara financiară a familiilor, dar contribuim și la crearea unui mediu școlar mai echitabil și mai rezilient. Educația este cheia pentru a construi o comunitate mai puternică și un viitor mai sigur pentru generațiile următoare", a subliniat Cristina Savin.
Kiturile educaționale sunt oferite în Proiectul ”Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățământ din Moldova” finanțat de Agenția Italiană de Cooperare pentru Dezvoltare /AICS/, Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein /LED/, Consiliul Norvegian pentru Refugiați /NRC/ și implementat de ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/.
Anterior, cu suportul NRC și al altor donatori, de astfel de kituri educaționale au beneficiat alți cca 2500 elevi, 280 de profesori și 20 de școli din municipiile Bălți, Cahul și Chișinău.