Extern

NATO avertizează China să nu ofere sprijin militar Rusiei

post-img
Mircea Geoană
Sursa foto: NATO

În timp ce lumea așteaptă ca Ucraina să înceapă contraofensiva împotriva Rusiei, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, avertizează China să nu ofere sprijin militar Moscovei, carecontinuă invazia brutală și ilegală.

„Nu am văzut încă semne că China va livra arme militare pentru a ajuta Rusia, dar știm că discuțiile au loc”, a declarat Geoană  într-un interviu 

 „Aceasta va fi o decizie foarte serioasă a Chinei, care va afecta nu numai relația lor cu noi, ci și reputația Chinei și a restului lumii. Rusia este agresorul în războiul din Ucraina, iar înarmarea Moscovei este ceva pe care îl condamnăm foarte, foarte puternic”, a spus Mircea Geoană.

Anteruior, generalul de brigadă Pat Ryder, secretarul de presă al Pentagonului, a declarat că SUA au comunicat Chinei despre „consecințele negative ale acordării de ajutor letal Rusiei”.

„Nu numai că ar prelungi durata acestei ocupări ilegale de către Rusia a Ucrainei și ar duce la uciderea a mii de nevinovați în Ucraina, ci ar pune China  pune în tabăra țărilor care caută să elimine Ucraina ca națiune. ”, a spus Ryder.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter