Actualitate

Copii și tineri au participat la ateliere de creație cu tematică pascală, organizate de Parlament

post-img
imagine simbol

Parlamentul a organizat ateliere de colorare și decorare a ouălor de Paște, cu participarea copiilor și a tinerilor. Alături de elevii de la Școala de Arte din satul Coșnița, raionul Dubăsari, de la Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și de la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” din Chișinău, la ateliere au participat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și mai mulți parlamentari.

Cei peste 50 de copii și tineri au colorat și au decorat ouăle de Paște într-un mod original și creativ, având ocazia să-și exprime talentul și imaginația prin intermediul culorilor și al simbolurilor specifice sărbătorilor pascale. Îndrumați de dascălii lor, copiii au fost încurajați să exploreze diverse tehnici de colorare și decorare a ouălor, astfel că fiecare creație a lor a devenit o mică operă de artă. Participanții au ales să picteze simboluri pascale, dar și motive care se asociază cu familia, pacea, prietenia și unitatea.

Plini de entuziasm, copiii și-au împărtășit impresiile și experiența din cadrul atelierelor de creație cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. La rândul său, șeful legislativului a menționat că aceste ateliere de creație reprezintă o modalitate prin care tinerii talentați pot fi încurajați să-și dezvolte creativitatea și latura artistică, evidențiind rolul esențial pe care arta și tradițiile culturale îl joacă în formarea acestora. Evenimentul a fost și un bun prilej de a discuta despre semnificația sărbătorilor pascale. Astfel, participanții au vorbit cu șeful legislativului despre importanța și frumusețea tradițiilor de Paște din localitatea lor de baștină, precum și despre obiceiurile din ajunul acestei sfinte sărbători.

La finalul atelierului, participanții au agățat cele aproximativ 200 de ouă decorative multicolore în copacii din scuarul Parlamentului. În perioada sărbătorilor pascale, acestea vor colora scuarul instituției legislative, ca adevărate simboluri ale învierii și armoniei.

De menționat că Parlamentul organizează, al doilea an consecutiv, ateliere de creație cu tematică pascală consolidând, astfel, angajamentul său față de promovarea artei și a tradițiilor în rândul tinerilor și a comunității.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter