Sport

La „Arena Chișinău” s-au desfășurat două competiții de gimnastică aerobică, la care au concurat sportive din R. Moldova, România și Ucraina

video

Grație și prestații strălucitoare, la "Arena Chișinău", unde s-au desfășurat două competiții de gimnastică aerobică. Au concurat sportive din Republica Moldova, din România și din Ucraina.

Peste o sută de participanți şi-au prezentat numerele artistice, la patru probe.


ELENA ANTONIUC, gimnastă: "Este foarte importantă tehnica, mai exact cât de corect faci elementele. Contează și sentimentele pe care le prezinți."

Gimnastele spun că au muncit din greu pentru a avea prestații convingătoare la "Arena Chișinău".

VICTORIA ROGOVEI, gimnastă: "Nu este pentru prima dată când particip la acest tip de competiții. Am fost și la Campionatul Mondial, dar și la cel European. Eu fac acest exercițiu de trei ani, iar acum îl perfecționez zilnic."

Pe lângă gimnaștii din Republica Moldova, și-au demonstrat abilitățile și sportivi din România și Ucraina.

ALINA FECIORU, gimnastă, România: " – Cu ce ați venit să surprindeți adversarele din Republica Moldova? – Cu talent din a face gimnastică și prin exprimarea pe scenă."

REBECA DORNEANU, gimnastă, România: "Obiectivul nostru este să ne întrecem limitele și să fim cele mai bune pe scenă."

MARGO GULÎEVO, gimnastă, Ucraina: " – Ce emoții simțiți aici? – Îmi e frică, dar sunt bucuroasă să particip. Este frumos aici, în această sală foarte bună. Noi am pregătit numere cu muzică franceză, dar și din alte țări, care au o valoare mare pentru noi."

În cadrul celor două competiţii au concurat peste 100 sportivi.

ALA LIUTOVA, președinte, Federația de Gimnastică Aerobică, Republica Moldova: "Scopul principal este să popularizăm acest sport în Republica Moldova. Să atragem câți mai mulți sportivi să practice gimnastică aerobică."

Cei mai buni s-au ales cu medalii, diplome, dar și cadouri din partea sponsorilor. Iar sportivii din Republica Moldova au luptat pentru șansa de a ajunge în lotul țării, care va merge la Campionatul Mondial, programat în luna septembrie. Gazda marelui eveniment sportiv va fi Italia.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter