Social

Mădălina Cociu, reportera TVR Moldova, a prezentat experiențele sale în jurnalism la evenimentul „Reporter HIT”

video

Experienţele jurnaliştilor pot fi uneori ieşite din tipare şi chiar se pot transforma în istorii amuzante. Cele mai neobişnuite au fost povestite, aseară, de mai mulţi reporteri din Republica Moldova, în cadrul unui eveniment special, Reporter HIT. Printre cei care şi-au împărtăşit experienţele rămase în afara reportajelor a fost şi colega noastră, Mădălina Cociu.

Reporterul TVR MOLDOVA, Mădălina Cociu, a fost printre jurnaliştii care au povestit cu umor despre provocările profesiei. Aceasta a scos din arhiva tv şi a telefonului câteva momente şi imagini ce dovedesc faptul că o ştire obişnuită se poate transforma oricând într-o adevărată aventură.


MĂDĂLINA COCIU jurnalist TVR MOLDOVA: „Era dimineaţă, o atmosferă foarte faină şi calmă în pădure, dar de aici se începe adevărata noastră experienţă şi aventură. Maşina nu se mai pornea, este şi video, noroc că am şi surprins acest moment şi mare era entuziasmul cameramanului. Se uită la el… şi: ,,păi ce, deja vom împinge?!"”


MĂDĂLINA COCIU jurnalist TVR MOLDOVA: „La început eram cam reticentă, nu ştiam ce voi povesti, dar apoi mi-am amintit despre un caz pe care l-am trăit, un reportaj filmat despre un Recensământ al animalelor, în Codrii Moldovei, un caz în care ne-am pierdut, am rămas acolo blocaţi pe mai mult timp. Am ieşit din zona de confort. De obicei, dacă suntem în spatele camerei, noi suntem cei care adresăm întrebări, de data aceasta am fost eu în faţa publicului şi a fost aşa cu emoţii.”


Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Media-Guard şi este la cea de-a doua ediţie. Despre jurnalismul serios au povestit cu umor reporterii a nouă redacţii din Republica Moldova.


MARIANA COLUN organizator: „Anul trecut au participat şapte echipe, anul ăsta suntem deja nouă, ceea ce înseamnă că acest eveniment are succes, creşte. Îl organizăm în contextul Zilelor Libertăţii Presei. Vrem să oferim o platformă ca mai mulţi jurnalişti să poată avea nişte performanţe pe scenă, să coagulăm un pic breasla jurnalistică. Să împărtăşim valorile pe care le avem, să împărtăşim din experienţa noastră, să ne inspirăm unii pe alţii.”


Toţi participanţii s-au ales cu diplome. Reporter Hit este un show de live journalism şi îşi are începuturile din 2016, la Berlin. În prezent, proiectul este preluat de mai multe ţări din Europa.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter